top of page
  • hej388

Chiapudding med saffran & granatäpple

Jag försöker flika in julen lite varstans i min mat och älskar att experimentera med alla härliga kryddor som hör den till. För drygt två år sedan så ska jag vara ärlig och säga att jag avskydde att laga mat, av den simpla anledningen att jag inte riktigt gav det en chans och inte hade så mycket kunskap. Nu, som ni kanske har märkt, älskar jag mina stunder i köket och kan titulera mig själv som matkreatör. Jag tror att vändningen kom i att jag sänkte mina krav och vågade börja prova mig fram, att istället för att lita blint på angivna mått i ett recept faktiskt testa mig fram med mina smaklökar. Och att jag tillåter att det blir mindre bra ibland, det är ju en del av den roliga resan till nya spännande recept. Idag fick vi frukostbesök av våra fina vänner Ellinor och Walter och jag passade på att slänga ihop en chiapudding med saffran och granatäpple. Juligt god, mjölkfri, (vegansk till och med) och mättande! CHIAPUDDING MED SAFFRAN & GRANATÄPPLE 2 portioner

3 dl kokosmjölk eller annan mjölk 3 msk chiafrön 1/2-1 paket saffran (prova av beroende på önskad styrka) nypa salt skvätt honung eller agave för vegansk granatäpple

Börja med att hälla kokosmjölk, chiafrön, salt och honung i en skål och staxmixa väl. Tillsätt sedan saffran i önskad mängd och staxmixa ytterligare så att det blir väl fördelat. Låt stå i ca 15 minuter i kylen innan du stavmixar en snabbis igen så att de sista saffransdelarna hinner blandas ut ordentligt. Häll upp i fina glas och toppa med rejält av granatäpple. Servera kall!

145 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page