top of page
  • hej388

Chokladklädd kola (vegansk, lchf & paleo)


Är ni också suckers för chokladkolorna dumle och riesen? Men gärna skulle önska dem i hälsosammare tappning? Då kommer ni älska att sätta tänderna i mina chokladklädda kolor… De är så obeskrivligt fulla med njutfull sötma och perfekt seghet samtidigt som de saknar alla kassa tillsatser som orginalen innehåller!

Fria från: Gluten, vitt socker, mjölk, ägg, nötter och soja.

Bakar du dessa eller något av mina andra recept? Lämna gärna en kommentar under specifikt blogginlägg och berätta vad du tyckte, jag är otroligt tacksam för din feedback! ♥ Tagga gärna dina bilder med #organicbymommmy .

CHOKLADKLÄDD KOLA 25-30 stycken eller fler beroende på hur stora du gör dem KOLA

100 gram kokosolja

2,5 dl kokossocker (för LCHF: sötströ eller björksocker)

0,75 dl agave/lönnsirap/honung*(fibersirap för LCHF)

2 dl fet kokosmjölk (den vita feta delen)

en stor nypa salt

*Ej vegansk

CHOKLADÖVERDRAG

Mörk chokladkaka av bra kvalitet utan mjölk/vitt socker (jag använder Vivanis 92% med kokossocker som sötning)Börja med att smälta kokosoljan i en tjockbottnad kastrull. Rör sedan i kokossocker, honung/agave, kokosmjölk och salt och låt stå och puttra under omröring i minst 25 minuter och tills dess temperatur är runt 120 grader. Häll sedan ut kolasmeten i en skål, låt svalna i rumstemperatur innan du ställer in den i frysen i 1 timma för att få en fastare konsistens att jobba med. Ta sedan ut och rulla/forma till avlånga bitar som du lägger på bakplåtspapper. In i frysen i 30 minuter för att stelna. Ta ut och doppa i smält choklad, lägg tillbaka på pappret och in i frysen i 30 minuter. Servera direkt från frysen. Njut!

351 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page