Kikärtsgryta med belugalinser & spenat
Denna gryta alltså. ÅH! En riktig nyttobomb, ayurvedisk härlighet och helt vegansk. Smakerna från lime, tomat, krämig kokosmjölk, gurkmeja, beluga, spenat och vitlök är så goda ihop! Och tillsammans levererar de en antiinflammatorisk och immunförsvarsstärkande gryta som värmer i vinterkylan. Servera gärna med blomkålsris/hIrs/ris eller som den är ihop med min durralimpa (recept här). Lyxa gärna till matbordet med en sats fröknäcke och grön avokado- och spenatröra (recept här). ♥

Börja med att skölja belugalinserna i kallt vatten och koka sedan upp i 4 dl vatten under 15 minuter. Sila bort vattnet och ställ åt sidan.Hacka lök och vitlök samt riv limeskal. Stek lök, vitlök, gurkmeja och cayennepeppar i kokosolja i 3-4 minuter.Häll i kokosmjölk, salt och finrivet limeskal och koka ordentligt i ca 5 minuter.
Skär under tiden tomaterna i bitar och skölj kikärtorna. Tillsätt tomater, belugalinser, kikärtor och spenat under omröring. Pressa i limesaften och koka i ytterligare några minuter.
#VEGETARISKARÄTTER #ÄGGFRITT #LUNCH #CLEANEATING #MJÖLKFRITT #MIDDAG #RECEPT #GRYTA #VEGANSK