top of page
hej388

Wrap med curryröra på kikärtor, cashew & russin

Denna veganska wrap är en ny, god tolkning på min älskade kycklingcurryröra (från mitt favorithak Bali Buddha på – surpise – Bali, klicka här för recept) där kycklingen numera har gett bort sin plats åt kikärtor. Den är supergod, går att variera i oändligheter med tillbehör och perfekt som lunch och middag. Och den innehåller vegansk majonnäs som verkligen smakar riktig majonnäs – gjord på kikärtsspad (ni vet spadet från paketet med kikärtor) – receptet på det hittar ni längre ner!

Hoppas den ska smaka!

WRAPS MED CURRYRÖRA 3 stycken 3 WRAPS 2,5 msk rismjöl + till utbakning 1/2 dl glutenfritt havremjöl (jag mixar gf havregryn fint till mjöl) 1/2 dl durramjöl 1/4 tsk salt 0,75 msk fiberhusk ev. 1/2 dl sesamfrön (gärna svarta) ev. lite honung (ej för vegansk)/lönnsirap/agave 1,5 dl veg. mjölk (ex havre, cashew eller mandel) 1/2 msk neutral rapsolja/kokosolja

Blanda alla torra ingredienser först, klicka eventuellt i lite honung och häll i mjölk och olja. Vispa direkt med elvisp till en jämn smet och låt stå i 30 minuter för att bli fast. Ta därefter fram en stekpanna och sätt på medelvärme. Använd rikligt med rismjöl för att baka ut degen platt, går den sönder så knäda in lite mjöl och platta ut igen. Stek dem sedan en och en tills de fått lite fin färg på båda sidor och stelnat utan att blivit. Lägg dem på ett fat och låt dem svalna innan förtäring. Njut!

CURRYRÖRAN

2 dl avrunna kikärtor

2 dl majonnäs (för veganskt recept se längre ner)

2 dl hackade cashewnötter

0,75 dl russin

2,5 tsk curry

knivsudd -1 krm cayennepeppar (smaka av efter önskad styrka)

salt och peppar

Rör ihop majonnäs, cashwenötter, russin, curry, cayennepeppar, salt och peppar till en smet. Smaka av styrkan i curry och cayennepeppar, tillsätt mer efter smak. Rör i kikärtorna.

VEGANSK MAJONNÄS

1/2 dl spad från kikärtor 1/2 tsk vitvinsvinäger ev. 1/2 tsk dijonsenap 1/2 tsk salt 1/4 tsk svartpeppar 2 dl neutral rapsolja (Garant har en bra ekologisk)

Mixa ihop kikärtsspad med vitvinsvinäger, dijonsenap, salt och svartpeppar. Tillsätt sedan rapsoljan i en tunn stråle under fortsatt mixning, till en slät och fluffig majonnäs.

TILLBEHÖR I WRAPSEN Babyspenat/salladsblad Tunnt skuren rödkål, morot eller gurka. Lägg wrappbrödet på ett bakplåtspapper/smörgåspapper. Lägg ut önskad sallad, tillbehör och curryröra. Rulla sedan försiktigt ihop och använd pappret som stöd runt omkring. Njut!

252 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page